Платежное решение
Бюллетень
Лучшие товары
Наши партнеры
Сертификация
SSL Certificate
Сведения о продукте


B1 vitamin

B1 vitamin
 • B1 vitamin

B1-vitamint tiaminnak is nevezik,

és legfőbb feladata az idegrendszer karbantartása. Tiamin szükséges ahhoz is, hogy szervezetünk lebontsa a szénhidrátokat, a cukrot és a keményítőt. Tiamin nélkül tehát nem tudnánk energiát nyerni az élelmiszerekből, ami végzetes következményekkel járna. Ez a vitamin képes tehát glükózzá alakítani a szénhidrátot, ami az agyunk számára is a fő energiaforrást jelenti.

 

Hiányállapotok:

B1-vitamin hiányában károsodik a szénhidrát-anyagcsere, szívelégtelenség és rendellenes idegi-agyi működések, a beri-beri nevű betegség léphet fel (fájdalmas izomgörcsökkel járó, akár halálos kimenetelű betegség).

 

NAPI SZÜKSÉGLET / ADAGOLÁS
ÉLETKOR SZÜKSÉGLET (milligramm)

Félévesnél fiatalabb

0,3

7-12 hónap

0,5

1-3 év

0,7

4-6 év

0,9

 

Túladagolás:

Vízoldható vitamin lévén nem lehet túladagolni.

 • Ez a B1vitamin képes tehát glükózzá alakítani a szénhidrátot, ami az agyunk számára is a fő energiaforrást jelenti.

  Vagyis ha megfelelő mennyiségű B1-vitaminhoz jutunk hozzá, akkor szellemi képességeink nagy mértékben javulhatnak. A tiamin az idegrendszer megfelelő működése mellett a szív és az izmok tökéletes működéséért is felelős. Ezenkívül képes még a fogműtétek utáni fájdalmat is enyhíteni.

  A B1-vitaminról

  A kolin hatását erősíti, mely anyag megakadályozza az idő előtti leépülést. A kolin oldja a feszültséget, biztosítja a szellemi frissességet. Ha nem jönne létre ez az együttműködés, akkor gondolataink csak nagyon lassan lépkednének egyik sejtről a másikig. Akár még Alzheimer-kórhoz is vezethet a a tiamin és a kolin hiánya.

  Tehát a tiamin hiánya először az idegrendszer működésének zavarában mutatkozik meg. Először csak fáradtak és levertek vagyunk, kevésbé tudunk koncentrálni. Rendszeres zsibbadást érzünk a végtagokban, majd a láb izomzata egyre gyengébb lesz. Később komolyabb problémák is jelentkezhetnek: a tartós B1-vitamin hiány két tünetcsoportban nyilvánul meg. A szív és keringési rendszerben fellép működészavarban és az idegrendszer hibáiban. A beteg szapora szívverést, szívtájéki szorító érzést és fájdalmat tapasztalt. Ingerlékeny, fáradékony és szorongó lesz.

  Persze a B1-vitamin könnyen pótolható, hiszen szinte az összes élelmiszerben megtalálható: a legfontosabb vitaminforrások a teljes kiőrlésű gabonából készült termékek, a sertéshús, a csirkemell, a burgonya, a legtöbb zöldféle, zöldborsó, korpa, tej, szárított élesztő, hántolatlan rizs. A főzés, sütés melege könnyen tönkreteszi a B1-vitamint. A B1-vitamin ellenségei a koffein, az alkohol, a tartósítási eljárások, a levegő, a víz, az ösztrogének. Vagyis aki dohányzik, iszik, sok cukrot fogyaszt annak több B1-vitaminra van szüksége. De a terhes, szoptató vagy fogamzásgátló tablettát szedő nők B1-vitamin szükséglete is nagyobb. Minden stresszállapotban, betegség, szorongás, trauma, műtét után a B-vitamin komplex felvételét növelni kell. Minden felesleges kiürül a vizelettel, a szövetekben vagy szervekben egyáltalán nem tárolódik.

 • Gyártó
  bnature
  Складской запас
  ЕСТЬ
  Номер товара
  2017-117
  Масса
  100 g/db
WebShop System
;